• April 15, 2015 Časopis

  April 2015

  102. Potrošački Reporter: TEST KVALITETA: SMART TELEFONI - Ko mora da plaća naknadu za odvodnjavanje? - Saveti za skladištenje zimskih guma - Čuvajte kapsule sa deterdžentom dalje od dece Pročitaj više »

 • March 16, 2015 Kampanje

  15. mart: Za zdravu i bezbednu hranu

  Potrebna svetska konvencija za zaštitu i promociju zdrave ishrane? Svet se suočava sa velikom zdravstvenom krizom. Pročitaj više »

 • March 15, 2015 Vesti

  Povodom Svetskog dana potrošača

  APOS nije zadovoljan primenom Zakona o zaštiti potrošača jer su, osim dobrih i primenjivih odredbi koje se odnose na proces reklamacije proizvoda, veoma važni delovi ovog zakona su u potpunosti neprimenjivi. Pročitaj više »

 • February 26, 2015 Kampanje

  Dimničarina - zašto je plaćamo?

  Potrošači kao korisnici usluga treba da budu upoznati o tome kuda ide njihov novac, kao i kakva je i čemu služi usluga koju plaćaju. Pružanje svih usluga se kroz Zakon o zaštiti potrošača definiše kao i u bilo kom drugom primeru - kroz prava i obaveze između potrošača i trgovca. Pročitaj više »

 • February 25, 2015 Časopis

  Februar 2015

  100. Potrošački Reporter: APOS u članstvu ICRT - Štetna jedinjenja okružuju bebe - Test transparentnosti informacija na sajtovima banaka - Zašto je sve manje lekova u kutiji -  Osobe sa invaliditetom - teško do svojih prava... Pročitaj više »

 • February 18, 2015 Kampanje

  Deca moraju da žive u netoksičnom okruženju

  Tražimo unapređenje i način informisanja potrošača o prisustvu štetnih hemijskih supstanci u proizvodima koje kupuju

  Pročitaj više »

 • February 16, 2015 Kampanje

  Sve manje lekova u kutiji?

  Pojeftinjenje lekova će sigurno obradovati pacijente, ali se postavlja pitanje da li će farmaceuti smanjiti broj tableta u kutiji?

  Pročitaj više »

 • February 15, 2015 Saveti

  Reklamacija mobilnom operatoru

  U Zakonu o elektronskim komunikacijama navedeno je da se nakon odgovora od strane operatora, kojim niste zadovoljni, obavezno obratite RATEL-u

  Pročitaj više »

 • February 15, 2015 Projekti

  Unapređenje kvaliteta turističkih usluga u Vojvodini

  Centralna aktivnost projekta je i edukativni seminar za profesionalnu obuku ciljnih grupa na 5 tema. Iskustva APOS-a u radu sa potrošačima mapiralo je neke od ključnih slabih tačaka ponuđača usluga u oblasti turizma u odnosu na potrošače, kao korisnike usluga.

  Pročitaj više »

 • February 15, 2015 Projekti

  Proaktivni potrošaći

  Unapređenje komunikacije građana i davaoca usluga u oblasti komunalnih delatnosti. Stvaranje uslova za informisanje i obaveštavanje potrošača o kvalitetu i dostupnosti usluga

  Pročitaj više »